Un ministru inoportun


         In Romania avem o serie de probleme majore. Una dintre ele este educatia. Cine trebuie sa aiba o viziune clara asupra situatiei si directiei de abordat in acest domeniu.

         Raspunsul vine simplu. Ministrul Educatiei.

          Ecaterina Andronescu a dovedit in mandatul anterior de ministru al Educatiei ca nu este capabila sa guverneze acest domeniu. Totusi, PSD s-a incumetat sa o bage iarasi pe aceasta functie. Problema deriva din faptul ca nu se hotaraste un program de viitor care sa nu fie facut in graba si bazat pe idei de moment.

          Avem o groaza de zvonuri preluate de presa si infirmate la nivel inalt.

          Nu avem profesori de calitate si toata lumea spune ca sunt si nemotivati si ca salariile sunt de 2 lei. Care sunt solutiile?

         Nimeni nu furnizeaza raspunsuri. Toti se vaita si atat. Dati salarii mai mari si cereti de la profesori sa faca mai multe, incepeti dupa o marire consistenta salariala sa analziati fiecare profesor in parte. Dati afara unde este cazul si puneti pe alti mai capabili. Asta este o opinie de moment.  

          Sportul nu este tratat cum trebuie. Eu as spune ca majoritatea materiilor nu sunt tratate cum trebuie deorece programele invechite fac inutile orice fel de aplicatii practice pe absolut orice domeniu.

       Investiti in educatie.

        Din pacate, investitiile in edcatie se vad peste hotare. Mare parte dintre tineri talentati nu isi gasesc un drum in tara si plusvaloarea creata de educatie nu se valorizeaza in tara ci peste hotare. O reforma a intregi societati ar crea conditii bune pentru aplicarea unei hotarari ferme. 

          Ecaterina Andronescu nu este capabila sa guverneze educatia deoarece nu are o privire de ansamblu asupra sistemului si nu individualizeza problemele, greselile din sistem. Daca le-ar cunoaste ar putea sa le "vindece" prin masuri energice. 

3 comentarii:

Anonim spunea...

arunca o privire pe www.logicaebuna.wordpress.com. e un blog prin care protestam impotriva scoaterii logicii din programa de liceu. gasesti acolo detaliile.

dan spunea...

link exchange?

Emil Dragota spunea...

Da - cu siguranta. Eu te-am adaugat, astept reciprocitate.

Trimiteți un comentariu

top